Informatie statiegeld

Sinds 1 juli 2021 wordt er in heel Nederland statiegeld geheven op plastic flesjes. Per flesje (< 1 liter) wordt 15 cent  statiegeld  gerekend. Voor grote flessen (> 1 liter) gaat het om 25 cent. Deze flesjes zijn te herkennen aan het logo voor recycling.

Aangezien wij in de kantine van ATC De Groene Kamer plastic flesjes verkopen, zijn we verplicht statiegeld te berekenen per verkocht flesje. Lege flesjes brengen we in bij onze leverancier die het bedrag terugstort op de rekening van de club. Dit bedrag willen we gebruiken ten behoeve van de jeugdopleiding. Ons streven is om deze verandering per 1 oktober 2021 volledig in te voeren binnen de club.

We hebben als barcommissie hiervoor een aantal voorbereidingen getroffen. Dit houdt in dat we:

  • ons als club hebben aangemeld via www.statiegeldnederland.nl ;
  • een goed doel hebben gekozen voor het opgehaalde statiegeld; de jeugdopleiding ;
  • een speciale kliko en officieel reclamemateriaal hebben aangevraagd waar dit doel staat aangegeven. Dit zetten we neer en hangen we op in de kantine zodra dit materiaal binnen is.
  • bijna alle oude voorraad drinken hebben opgemaakt dat in plastic flesjes zit en waar het logo nog niet op staat (Spa Rood, Spa Blauw, AA Drink).
  • een verzamelbak hebben neergezet voor flesjes waar het logo wel op staat en we deze inmiddels afvoeren via speciaal daarvoor bestemde afvalzakken.
  • bij de kassa al aan hebben gegeven dat de bardienst bij het afrekenen van plastic flesjes met logo daar 15 cent bij op dient te tellen.
  • de prijslijsten van de bar hebben aangepast. Niet alleen voor het statiegeld, maar ook rekening houdend met een prijsstijging voor de inkoop van bier en frisdrank.

Dan nog het volgende, namelijk dat Annick Bakker sinds deze zomer de barcommissie versterkt. Annick is sinds eind vorig jaar lid bij ons, is 30 lentes jong, woont in Arnhem met haar vriend Paul, werkt als wijnspecialist en lest op de maandagavond bij Pim.

Mochten jullie vragen hebben, neem dan gerust contact op met één van ons.

Sportieve groet,

Dennis, Margot en Annick

NB. Hieronder vinden jullie de nieuwe prijslijst, geldend vanaf 1 oktober 2021.

Comments are closed.

X