Mededelingen i.v.m. coronavirus

De ontwikkelingen rond het Corona-virus nemen een snelle wending, waarop het bestuur van je tennisvereniging wel moet reageren.

Gisteren maakten we bekend dat de ALV van aanstaande maandag is afgelast en verplaatst naar 19 mei. Terzelfder tijd stuurde de KNLTB ons een bericht dat alle KNLTB-evenementen, toernooien e.d. betreft: ze gaan tot 31 maart niet door. Het advies aan elke vereniging is: denk na over je eigen activiteiten.

ATC De Groene Kamer neemt het advies van haar bond ter harte. Als bestuur hebben we nagedacht over verstandige maatregelen die enerzijds rekening houden met een mogelijke Corona-besmetting in het sportieve en sociale contact met elkaar, maar anderzijds de vereniging niet ‘op slot’ gooien.

De criteria voor de maatregelen die nu volgen zijn simpel en voor iedereen te begrijpen:

- Volgen van de KNLTB en RIVM wat betreft de doorgang van toernooien, evenementen en bijeenkomsten (in dat kader is de ALV al verplaatst).

- Het vermijden van veel tennissers op een kluitje op de banen, het terras of in de kantine.

- Geen druk uitoefenen op leden die onder genoemde omstandigheden niet aan iets mee willen doen (toernooien, wedstrijden).

Wat betekent dat voor de korte termijn?

Recreatief tennis

We kunnen gewoon blijven tennissen, met twee of vier mensen op een baan. Dat geldt ook voor trainingen en de toss. Houd de sociale hygiëne echter in de gaten. Als je verkouden bent of een griep voelt aankomen, ga je niet tennissen. Warme handdrukken of omhelzingen bewaar je bijvoorbeeld tot mei…

Toernooien en wedstrijden

Toernooien en wedstrijden gaan tot 31 maart niet door. Op de korte termijn betekent dat:

- De opening van het nieuwe seizoen: helaas vervallen de activiteiten. Dit betreft het jeugdtoernooi van zondag 15 maart en het Friends & family-toernooi van 21 maart. We bezien wanneer die wel gehouden kunnen worden.

- A.s. weekend: het eind van de interne wintercompetitie. De wedstrijden vervallen en zullen officieel niet ingehaald worden (zegt het voort). Als jij en je tegenstander(s) toch willen spelen, maak je een afspraak op persoonlijke titel. Dat kan dus, maar respecteer het als een ander dat niet wil.

De kantine

- Een normaal, rustig gebruik van de kantine met maximaal 10 tot 20 mensen lijkt ons aanvaardbaar. Meer bezoek is er over het algemeen ook niet.

- Tot 31 maart komen Ski-actief en De Lopers niet.

- Bardiensten: de geplande bardiensten vervallen. Je zult jezelf dus moeten bedienen.

- Iedereen die achter de bar komt en aan apparatuur, glazen, kopjes, bekers, flessen enzovoorts zit, zorgt dat zijn handen gewassen zijn.

Op deze manier willen we samen bekijken of we banen en kantine open kunnen houden. Werk alsjeblieft mee en houd rekening met elkaar. Mochten de inzichten zich wijzigen, dan ontvang je daarover bericht.

Ondanks de wat zorgelijke tijden, veel tennisplezier.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,

Rik van Dommele (voorzitter)

Comments are closed.

X