Padel

De Arnhemse tennisclub De Groene Kamer gaat naast tennis ook padel aanbieden. In 2022 worden naast de huidige tennisbanen drie nieuwe padelbanen aangelegd. Daarop zullen ongeveer 225 leden kunnen padellen.

Wat is padel?

Een sport die kenmerken van tennis en squash met elkaar combineert. Het is verrassend qua spelsituaties en makkelijker te leren dan tennis. Ondanks de aantrekkingskracht op jongere spelers, is de sport heel geschikt om tot op hoge leeftijd te beoefenen, zodat ‘een leven lang sport’ mogelijk wordt. Op de padelbaan zijn de afstanden korter, je speelt het met z’n vieren, en de bal beweegt zich weliswaar in allerlei onverwachte richtingen, maar trager dan de tennisbal. Een sport voor alle leeftijden.

Hieronder vind je een filmpje waarin een aantal mensen die zijn begonnen met padellen, hun ervaringen met deze nieuwe sport delen.

Padel - een kruising tussen tennis en squash

Waarom padel bij ATC de Groene Kamer?

ATC De Groene kamer heeft op dit moment zo’n 480 leden die tennissen. Als je de leeftijdsopbouw van die groep bekijkt, zouden daar best wat meer jonge mensen bij kunnen. Padel trekt een gemiddeld jongere groep spelers aan dan tennis en komt daarmee deze wens tegemoet. Daarnaast is er een aantal tennissers dat zeker ook wil padellen. In feite zijn tennis en padel broer en zus van elkaar en heel goed op één park te combineren. En dat gaat ATC De Groene Kamer doen.

Ben je geïnteresseerd en wil je padellid worden? 

Wil je je nu al opgeven als padellid? Dat is misschien wel verstandig; in Arnhem zijn op dit moment weinig padelbanen aanwezig en de sport trekt veel nieuwe leden aan. In totaal kunnen we op drie banen 3 x 75 = 225 leden herbergen. Deze leden zijn nieuwe leden van buiten die willen padellen en huidige leden van onze tennisvereniging die naast tennis ook padel willen spelen. De contributie voor het padellidmaatschap is vergelijkbaar met de contributietarieven die we voor onze huidige tennisleden hanteren. Het is ook mogelijk om combi-lid te worden; als combi-lid kun je zowel tennissen als padellen bij De Groene Kamer, maar hoef je niet twee keer het volledige contributietarief te betalen waardoor je voordelig uit bent. Bij de aanname van nieuwe leden hanteert ATC De Groene Kamer een simpel principe: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Geef je nu op voor een padellidmaatschap bij ATC De Groene Kamer door een mail te sturen naar: padel@atcdegroenekamer.nl

Om de aanmeldingen goed te kunnen overzien willen we je vragen om de e-mail als onderwerp “padellidmaatschap” te geven en om in je mail de volgende gegevens op te nemen:

  • je naam
  • je geslacht
  • je (mobiele) telefoonnummer
  • het aantal jaren dat je al padel speelt
  • of je een nieuw lid bent of dat je al lid bent van ATC de Groene Kamer
  • of je padellid of combi-lid (tennis én padel) wil worden

Met sportieve groet,

De Padelcommissie

Channa Woudenberg
Patricia Rietveld
Daniëlle Ruikes
Robert Gruben
Gerard Schoonderwoerd
Frank Moust
Frans Tijs

X