Protocol voor seniorentennis – geldend vanaf maandag 11 mei

1 Algemeen

Uiteraard zijn alle algemene bepalingen (ziekteverschijnselen, verkouden, etc.) van toepassing.

Als alles landelijk zoals gepland gaat, dan is het de bedoeling dat de regels per 1 juni weer verruimd worden. De volgende update verwachten wij in de week van 25 mei te kunnen doen.

Wij willen een ieder dringend verzoeken om het protocol in acht te nemen. Alleen zo kunnen en mogen we weer sporten.

De gemeente moet handhaven. Los van een boete voor de vereniging en boetes voor overtreders kan bij overtreding de gemeente ook ons park op slot gooien!

Deze mailing gaat, behalve punt 2, over senioren.

2 Jeugdleden

Alle maatregelen die wij vorige week met betrekking tot jeugdleden hebben gecommuniceerd (maar lees wel punt 4), blijven onverminderd van kracht.

Vanaf 11 mei moeten jeugdleden, net als de senioren, vooraf reserveren op de momenten dat er toezicht is. Zie ook punt 4.

3 Alleen singelen

Er mag alleen gesingeld worden (KNLTB-voorschrift). Dubbelen is dus niet toegestaan. Trainingen onder leiding van een trainer maken het wel mogelijk om 4 tennissers tegelijk op een baan te laten sporten.

4 Afhangen door vooraf te reserveren.

We willen zoveel mogelijk het clubhuis gesloten houden en daarom wordt de afhangmogelijkheid in het clubhuis buiten werking gesteld.

Via Allunited kun je digitaal, thuis, op je computer/laptop/iPad een speeltijd reserveren. Dit kan tot 7 dagen vooruit.

Via https://pr01.allunited.nl/index.php?section=ATCGROENEKAMER kun je inloggen. Je vindt dan in het linkermenu onder ‘’bardienst’’ de mogelijkheid ‘’afhangen’’.

In een later stadium komt er ook een app beschikbaar.

5 Hoe vaak mag je reserveren?

Om te zorgen dat alle leden weer een balletje kunnen slaan hebben we Allunited zo ingesteld dat je per week

  • 3 x kunt reserveren gedurende de uren 08.00 – 17.59
  • 1 x kunt reserveren gedurende de uren 18.00 – 23.30

In beide tijdsloten kan slechts één reservering gelijktijdig open staan. Indien lid X met lid Y afhangt, geldt dit voor beiden als een reservering.

Natuurlijk mag je als er geen andere belangstellenden zijn, gewoon doorspelen.

Zo willen we beginnen; we zullen deze maatregel voortdurend evalueren en deze beperkingen afschaffen zodra dat mogelijk is.

6 Voor je naar het tennispark gaat

Kom alleen naar het tennispark als je gereserveerd hebt. Was je handen ook thuis.

Zorg dat je kort voor je speeltijd aanwezig bent. Zeker niet eerder dan 10 minuten. Op het terras kun je niet zitten, de kantine is gesloten. Je komt dus alleen om te tennissen.

Maak gebruik van het toilet thuis, voordat je gaat tennissen. In het clubhuis zijn de toiletten alleen in noodgevallen te gebruiken, zie punt 8.

7 Verlichting

Als het donker wordt, kan de verlichting aan.

Regel het zo dat één persoon op meerdere banen het licht aan doet.

Naast het bedieningspaneel staan flacon en keukenpapier om de knoppen schoon te maken.

8 Toiletten

In principe maak je geen gebruik van de toiletten. Ze moeten na elk gebruik namelijk door de gebruiker schoongemaakt worden. Dat is een heel gedoe.

Gebruik dus een van de toiletten naast de kleedkamers als het niet anders kan. Na gebruik maak je knoppen, kranen, klinken en dergelijke schoon met ontsmettings­middel dat je voor de toiletten vindt.

9 Naar je baan gaan

De paden zijn smal, zorg er daarom voor dat je elkaar daar niet kruist. Houd daarnaast dus ook de looprichtingen van andere spelers in de gaten!

10 Tijdens het spelen

Raak zo weinig mogelijk aan, waar anderen ook contact mee kunnen hebben. Met uitzondering van de speelballen. Om deze reden zijn de scoreborden voorlopig gedemonteerd.

Doordat je singelt ben je goed in staat de 1,5 meter afstand aan te houden. Ook mag je er samen een wedstrijdje van maken. Alleen officiële KNLTB-wedstrijden kunnen nog niet georganiseerd worden.

11 Na het spelen

Op het terras is er gelegenheid je handen schoon te maken.

Verlaat het park zo spoedig mogelijk, blijf niet op het terras hangen.

Let op anderen bij het verlaten van de baan en probeer de 1,5 meter te handhaven.

12 Als laatste persoon het tennispark verlaten

Als je het tennispark verlaat en er is niemand anders meer, dan zet je de ontsmettingsspullen in de gang van het clubhuis. Daarna sluit je dat af met je tag. Vervolgens sluit je het toegangshek af.

We wensen iedereen heel veel speelplezier.

Hartelijke groet,

Namens het bestuur,

Rik van Dommele (voorzitter)

Comments are closed.

X