Afhangreglement

 1. Dit afhangreglement noemt gemaakte afspraken voor allerlei mogelijke situaties. Mocht het ergens niet in zijn voorzien, dan wordt een coöperatieve houding van de betrokken leden verwacht om in de geest van dit reglement te komen tot een sportieve en verstandig oplossing waarvan zoveel mogelijk betrokkenen profiteren.
 2. De leden van ATC De Groene Kamer zijn te allen tijde verplicht, voordat zij gaan tennissen, de betreffende baan zichtbaar af te hangen in het afhangsysteem van de club. De afhangtijd is 40 (singles) of 60 (dubbels) minuten (inclusief vegen).
 3. Binnen een week kan een twee-of viertal meerdere keren afhangen. Maar binnen een dagdeel kan maar één speelperiode tegelijk worden afgehangen.
 4. Twee keer van tevoren afhangen in een dagdeel mag dus niet. Als de afgehangen speeltijd verstreken is, zijn er twee mogelijkheden om door te spelen:
  1. Het gezelschap speelt door tot andere leden hebben afgehangen.
  2. Het gezelschap hangt opnieuw af, na het verstrijken van de volledige afhangtijd, als daarvoor voldoende ruimte is in het systeem.
 5. Wanneer alle banen bezet zijn, kun je aan de spelers van een enkel vragen of je met een tweetal aan mag schuiven. Dat kan dus alleen met hun instemming.
 6. Als een baan minder dan 40 minuten vrij is, kun je die tijd altijd benutten door erop te gaan spelen tot aan de afhangtijd van anderen. Je kunt dergelijke mogelijkheden zien in het afhangsysteem.
 7. Wijzigingen of 'correcties' in het afhangsysteem mogen uitsluitend worden aangebracht door bestuur en de afhangcommissaris. Te denken valt aan verzoeken van leden van de Technische Commissie of de groundsman.

NB. Je kunt op 3 manieren afhangen:

 • Overal, met de clubapp van De Groene Kamer op je mobiel
 • Thuis, op je laptop op de AllUnited website van de Groene Kamer
 • Op het park, op het afhangbord in de hal van het clubhuis, met behulp van 2 of 4 toegangspasjes

X