Terras mag weer open; maar let op de extra maatregelen!

Goed nieuws! Het terras mag weer open! De barcommissie is de nodige voorbereidingen aan het treffen om dat aanstaande maandag 8 juni vanaf 19.30 uur voor elkaar te krijgen.

Het zal onder invloed van het coronabeleid anders zijn dan anders, maar… na het tennissen valt er weer een praatje te maken met een drankje erbij. Slowly back to normal.

Wat zijn en blijven de aandachtspunten die van belang zijn?

- Het terras is alleen geopend als er een barvrijwilliger is. Zo niet, dan is het gesloten. Het is niet toegestaan om zelf achter de bar te gaan staan.

Wanneer is de bar voorzien van een barvrouw/man en is de schuifpui open?

Maandag t/m vrijdag van 19.30 tot 22.30 uur

Sluitingstijd betekent ook echt sluitingstijd. Dus snel nog iets bestellen en langer blijven zitten, kan helaas niet. De tafels en stoelen moeten grondig worden schoongemaakt naderhand, vandaar.

- Als je ziekteverschijnselen vertoont, kom je niet naar de baan. Zeker niet als je bardienst hebt. Wat sociaal contact betreft handhaven we met elkaar uiteraard het 1,5 meter beleid. De horeca valt of staat bij de nodige hygiëne, natuurlijk treffen we extra maatregelen waarbij we iedereen nodig hebben. Daarover lees je verderop meer.

- Het terras; op het terras zijn de tafels in een bepaalde opstelling gezet. Vanwege het 1,5 meter beleid dienen ze zo te blijven staan; ga dus niet schuiven met het terrasmeubilair! Aan het eind van de avond zien we voorlopig af van kettingen en sloten. Houd op het terras ook de bekende afstand in de gaten, en spreek elkaar er desnoods op aan. Je moet weten dat er wel iets op het spel staat. Ons terras mag open bij noodverordening van de gemeente. Die komt ook controleren. Het risico bij misstanden is sluiting van het terras.

Wees daarnaast zo vriendelijk de drukte in de gaten te houden. Als jij en je gezelschap al een tijd zitten, het terras is vol, en er komen nieuwe mensen van de baan, maak dan plaats. Gun iedereen zijn drankje na het tennis.

- Consumpties kun je bestellen bij de barvrijwilligers. Je kunt door de schuifpui naar de bar lopen. Daar kun je bestellen, betalen en afhalen, eventueel terugbrengen. Eén persoon tegelijk graag!

De kantine is alleen toegankelijk voor de mensen die op dat moment bardienst draaien.

Dranken krijg je in flesjes. Daar kun je een wegwerpbeker bij vragen of juist niet. Kroketten, tosti’s, nootjes, e.d. zijn er niet. Koffie en thee gaan ook in deze bekers. Na gebruik ruim je die zelf op in de daarvoor bestemde bakken, zodat we kunnen recyclen. Zo gauw we het weer verantwoord vinden gaan we terug naar onze glazen en kopjes.

Tot slot kun je alleen per pin betalen.

- Als gast op het terras zijn er echter ook extra taken. Als je van je tafel vertrekt, dan ruim je flesjes en bekers op en je maakt het tafelblad en de stoelleuningen schoon met een desinfectieflacon en keukenpapier.

Op allerlei strategische plaatsen vind je zo’n flacon en bijbehorend papier en ook extra afvalbakken. Op het terras, bij de lichtinstallatie, bij de toiletten en in de bar. Maak er gebruik van zoveel je wilt. En denk even mee: hoe kan ik het voor m’n medeleden achter de bar gemakkelijker maken?

- De gang in het clubhuis naar de kleedkamers en de twee toiletten is betreedbaar voor mensen die er iets te zoeken hebben; je kunt daar de baanverlichting aan- en uitdoen. De kleedkamers zijn niet beschikbaar.

Daarnaast doen we de dringende oproep om de toiletten niet te gebruiken. Dit kan hooguit in geval van hoge nood. Het probleem is dat een toilet een bron van besmetting is. Degene die het gebruikt kan het zelf schoonmaken, maar we kunnen daarmee de hygiëne ervan echt niet garanderen en dat zou wel moeten. Vandaar dit verzoek.

- Barvrijwilligers gezocht! Zonder barvrijwilligers geen drankjes. Dat zou ontzettend jammer zijn.

Teken dus zo spoedig mogelijk in op het barrooster in AllUnited.

We werken met twee personen per dienst. Die zijn ook echt nodig nu omdat het barwerk een iets grotere uitdaging is vanwege de extra hygiënevoorschriften.

Hoe lang gaat deze toestand duren?

Op dit moment starten we met extra maatregelen. Hoe lang dat gaat duren weten we helaas niet. Dat hangt ook van de regering en de gemeente af. We denken dat de 1,5 meter nog wel even tussen ons zal blijven. Van elke nieuwe ontwikkeling houden we je als bestuur op de hoogte.`

Heb je vragen of opmerkingen? In het bestuur is Margot Kouwenberg verantwoordelijk voor de bar. Ook Dennis Molhoek kun je aanspreken.

Voor nu wensen we als bestuur iedereen veel plezier en gezelligheid op de banen en op het terras. Houd een beetje rekening met elkaar dan gaan we een mooie tenniszomer tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur en de barcommissie

Comments are closed.

X