Update coronabeleid ATC de Groene Kamer

Beste leden,

Als bestuur willen we graag jullie aandacht vragen voor enkele nieuwsitems.

Afhangen in Allunited

We tennissen weer en dat is verheugend. De KNLTB, gemeente Arnhem en ook jullie eigen bestuur hebben aan het opnieuw opengaan van de banen een aantal restricties verbonden, en juist die hebben wij afgelopen dinsdagavond geëvalueerd.

We hebben besloten een paar afhangrestricties op te heffen. 

1. We mogen vanaf nu weer dubbelen!

2. Vanaf nu kan iedereen meerdere keren afhangen in de week, zowel overdag als ’s avonds. Het blijft zo dat je steeds maximaal 7 dagen vooruit kunt afhangen.

3. Bij thuis digitaal afhangen kun je veel tijden kiezen om te starten met single en dubbel. Dat levert in de praktijk allerlei tussentijden op van bijvoorbeeld een kwartier waarin niemand kan/wil spelen. We moeten dus gaan werken met vaste tijdsframes: voor singelen wordt dat 40 minuten en voor dubbelen 60 minuten. Zo willen we starten en we zullen deze vernieuwing weer snel evalueren. Probeer in ieder geval aansluitend af te hangen, dat zou een verbetering voor de baanbezetting betekenen.

4. Eén ding mag niet en dat is twee tijdsblokken achter elkaar afhangen in het systeem. (Dat kan wel, maar is dus niet de bedoeling.) Ben je echter op de baan en jouw baan blijft vrij na jullie speeltijd, dan kun je verder spelen totdat een nieuw tweetal/viertal zich meldt, dat heeft gereserveerd.

We denken dat het afhangen voor iedereen zo weer een stuk ‘natuurlijker’ wordt en houden wel als nouveauté dat we op de Groene Kamer door de coronamaatregelen voortaan digitaal een baan kunnen reserveren.

NB. We puzzelen nog even op het introduceren van gastspelers. We zijn bezig dat mogelijk maken, maar er moet eerst een betaalmogelijkheid beschikbaar komen. Bericht volgt.

De toezichthouder bij de jeugd

We tennissen volgens een protocol van de KNLTB dat is aanvaard door de gemeente Arnhem. Volgens dat protocol mag onze jeugd tennissen, mits er een volwassen toezichthouder aanwezig is. Daarom blijft dat ook zo. We danken Pim en de leden die zich als toezichthouder hebben opgegeven.

Wanneer komen die in actie? Op de toezichttijd in het weekend die ze hebben afgehangen en op voorwaarde dat er reserveringen van jeugdleden in het systeem staan. Als die er niet zijn, is er ook geen toezichthouder nodig. Dat houdt wel in dat jeugdleden ruim van te voren moeten afhangen voordat ze naar de baan gaan.

Bar en terras

De mogelijkheid is aanwezig dat binnenkort in ieder geval ons terras weer open mag, met behoud van de 1,5 meter regel. We houden daar al rekening mee en houden jullie hiervan uiteraard op de hoogte.

Coronabeleid

Ondanks al deze bewegingen naar ’normaal’ blijven een aantal regels natuurlijk wel van kracht:

  • Ziek? Ga niet naar de baan!
  • Denk aan de hygiëne.
  • Denk aan de 1,5 meter, ook op de paden tussen de banen.
  • Ga na het tennissen weer snel naar huis.

Clubkampioenschappen en andere activiteiten

Als bestuur hebben we afgelopen dinsdag gesproken over de clubkampioenschappen zoals die gepland stond van 20 juni t/m 5 juli. Ondanks de vele versoepelingen die elkaar nu snel opvolgen is er nog teveel onzekerheid en hebben we besloten de CK niet in de huidige vorm te houden dit jaar.

Dat betekent echter niet dat we geen toernooien en/of activiteiten kunnen organiseren op onze club. Binnen het bestuur hebben we al kort gebrainstormd over wat we wel kunnen doen. Denk hierbij aan een single-toernooi, een weekend-dubbel-toernooi, een doorlopende competitie gedurende de zomer, ongeveer zoals we die ook kennen in de winter. Zo zijn er vele ideeën. De komende tijd zullen we hier verder vorm aan geven, als bestuur samen met het A-team.

Heb je nu zelf een leuk idee? Of zou je wel een bijdrage willen leveren? Laat dit dan aan ons weten via communicatie@atcdegroenekamer.nl.

Comments are closed.

X